Verrassend veelzijdige omgeving

Verwoldsehof ligt aan het Pieterpad, 219 kilometer van Pieterburen en 278 kilometer van de Sint Pietersberg, bijna op de helft dus. Vanuit de boerderij heb je prachtig uitzicht op een weiland waar schapen grazen en waar (water)vogels neerstrijken bij het ven. Je kunt hier volledig tot rust komen of juist actief bezig zijn. Het aangrenzende Landgoed Verwolde met bos en oude boerderijen is ongeveer 560 hectares groot. Lochem, Zutphen en Deventer zijn een bezoekje waard met hun oude stadscentra, er liggen vele landgoederen en kastelen in de buurt en er zijn genoeg uitstapjes mogelijk voor kinderen zoals de speelboerderij om de hoek en het buitenzwembad in Laren. Het hele jaar door worden allerlei evenementen georganiseerd.

Landgoed en Huis Verwolde

Huis Verwolde is een plek met een rijke geschiedenis. Het huis uit 1776 is in geheel originele staat te bekijken. Een bijzonder verhaal is hoe de bouw van het huidige huis tot stand is gekomen. Het volledige interieur en exterieur is op elkaar afgestemd. Van de open haarden in stijl, spiegels, wandbespanningen tot de tuin. De sfeervol ingerichte vertrekken zijn tegen betaling te bezoeken zoals de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon, eetkamer en het onderhuis. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk op tijdstippen dat het huis geopend is. 

Ontdek de Achterhoek!

Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Kastelen en steden waar je de historie nog voelt. Maar ook: moderne musea, gezellige restaurants en gave attracties. De Achterhoek heeft het allemaal. En je wordt er ook nog eens ontzettend vriendelijk en gastvrij ontvangen! Veel mensen komen naar de Achterhoek voor het bijzondere landschap. Niet zo vreemd, want volgens kenners is dit misschien wel de mooiste regio van Nederland. Zelf ontdekken hoe mooi de Achterhoek is? Klim op de fiets, trek je wandelschoenen aan of stap in een bootje en neem alles wat je ziet goed in je op. Er liggen prachtige routes, ideeën en arrangementen voor je klaar. Hier worden waardevolle momenten onvergetelijke herinneringen! #wekijkennaarjeuit

Leussinkbad

Het Larense Leussinkbad is prachtig gelegen in het groen. Kom  zwemmen, spelen, sporten of genieten van de zon op de grote ligweide. Heerlijk ontspannen in de schaduw kan ook. Voor de kleintjes is er een peuterbad met waterspeelplaats. Voor grotere kinderen is er een lange kronkelglijbaan en een gave familieglijbaan.

 

Beleefboerderij De Kleine Carrousel

Beleefboerderij De kleine Carrousel is een heerlijke plek om te struinen in de buitenlucht. De meer dan 100 dieren van De kleine Carrousel hebben alle ruimte om lekker te scharrelen en te lummelen. Kom kijken bij de geiten, schapen, koeien, pony’s, varkens, ezels, konijnen, alpaca’s en vele andere dierenvriendjes! Op de knuffelweide en in de knuffelhoek mag je de dieren aanraken, aaien en vertroetelen. 

Overal rondom de boerderij vind je speeltoestellen en speelplekken zoals een klimtractor, springkussen, verschillende balspelen en schommels . Natuurlijk mag een ritje in de zweefmolen niet ontbreken: De kleine Carrousel. Overal op het erf vind je de allerleukste verrassingen. Lukt het je om het evenwichtparcours af te leggen? Of doe de speurtocht over de boerderij! Andere tips: de zandbak met zand- en waterspel, de kabelbaan, kikkerglijbaan, wilgenhutten, reuzenblokken en het Ot-en-Sienplein met oud-Hollandse spelletjes!

Kom vissen!

De Achterhoek heeft veel viswater. In de regio kan op verschillende plekken worden gevist. Op slechts 150 meter afstand van Verwoldsehof is een visgelegenheid: de S57 visvijver. In hengelsportwinkel van Aalst in Lochem kun je een dag- of weekkaart kopen. Neem zelf je vispas, hengel en aas mee en kijk hoe lang het duurt voordat je een vis aan de haak hebt geslagen!

 

 

 

Uitstapjes in de buurt:

Plaatsen in de regio