Gelegen aan het Pieterpad

Verwoldsehof ligt aan het Pieterpad, de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Noord-Groningen (219 kilometer van Verwoldsehof) tot en met de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg (278 kilometer van Verwoldsehof). Wandelaars lopen over de rijke Groninger klei, de Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, de lommerrijke Achterhoek, het Montferland en tenslotte het langgerekte, gevarieerde Limburg. Ieder gebied heeft zijn eigen karakteristieken. Verwoldsehof ligt halverwege etappe 12 van Holten naar Laren. 

Wandel het Pieterpad en overnacht bij Verwoldsehof

Verwoldsehof ligt langs de route Holten – Laren op ongeveer 5,5 km voor het eindpunt. Wij halen onze gasten gratis bij het eindpunt in Laren op en brengen hen de dag erna weer naar hetzelfde punt voor de volgende etappe. Omdat de etappes in de regio relatief kort zijn, is het ook goed mogelijk om drie etappes in twee dagen te lopen. De afstanden zijn ongeveer als volgt:

Hellendoorn – Holten 15,5 km

Holten – Laren 15 km

Laren – Vorden 14,5 km

Als je deze routes in tweeën opdeelt en ’s nachts logeert in Verwoldsehof, dan loop je ongeveer 25 en 20 km per dag.

Haal- en brengservice voor gasten

Regelmatig horen wij van Pieterpad-wandelaars dat het openbaar vervoer in de regio, met name in het weekend, niet goed aansluit. Daar hebben wij wat op gevonden: een auto haal- en brengservice exclusief voor onze gasten.

Wij vragen soms wel wat flexibiliteit van onze gasten. Op dit moment is er veel vraag naar de haal- en brengservice, waardoor het soms een hele puzzel is om iedereen op de juiste plaats te krijgen.

Hellendoorn – Vorden (of omgekeerd) 3 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto bij het Toeristisch Opstap Punt (TOP) ‘De Bleek’ in Vorden.  Wij komen daarheen en brengen je naar Hellendoorn. Vanuit daar loop je 24,8 km naar Verwoldsehof in Laren. De volgende dag loop je 20,1 km naar je auto in Vorden.
Het is ook mogelijk de auto bij ons neer te zetten. De eerste dag brengen we je naar Hellendoorn en de 2e dag naar Vorden en loop je terug naar ons terrein waar de auto dus blijft staan.

Kosten: € 40,00 (max. 4 personen)

Hellendoorn – Laren (of omgekeerd) 2 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto in Hellendoorn en loopt de etappe Hellendoorn – Holten. Als je in Holten bent, halen wij je op en brengen je bij je auto. Dan rijden we samen door naar het eindpunt van de etappe in Laren, waar je je auto parkeert en bij ons in de auto stapt om in Verwoldsehof te overnachten. De volgende ochtend zetten wij je af in Holten waarna je de etappe Holten – Laren loopt. Wel even zwaaien als je langs ons Rustpunt loopt!

Kosten: € 35,00 (max. 4 personen)

Holten – Vorden (of omgekeerd) 2 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto in Holten en loopt de etappe Holten – Laren. Wij halen je op in Laren en brengen je naar je auto. We rijden samen door naar het eindpunt in Vorden, waar je je auto parkeert en bij ons in de auto stapt om in Verwoldsehof te overnachten. De volgende ochtend zetten wij je af in Laren om de etappe Laren – Vorden te lopen. Wel even zwaaien als je langs ons Rustpunt loopt!

Kosten: € 30,00 (max. 4 personen)

Reserveer de haal- en brengservice direct bij je boeking zodat we hier rekening mee kunnen houden. Heb je andere wensen voor het brengen en halen, neem dan contact met ons op. 

Een eigen Rustpunt

Vanuit ons Rustpunt heb je een fantastisch uitzicht op een ven met een gevarieerde flora en fauna. Zo kun je diverse soorten (water)vogels zien en soms spotten gasten reeën in het weiland. 

In ons kleine theehuisje kun je overdekt zitten en genieten van een heerlijke kop koffie, soep of thee. Ook zijn er snacks verkrijgbaar en staat er een bak water klaar voor honden. Bij mooi weer kun je plaatsnemen aan de picknicktafels rondom het huisje. Als je een consumptie neemt, mag je gratis gebruikmaken van het toilet in het sanitair gebouw achter het Rustpunt.